søndag, januar 28, 2007

Det skifter fort

Våknet kl. 0400 av smell og skrall. Var oppe og tittet. Det så ikke pent ut på den store terrassen. Da det ble lyst tok jeg dette bildet.

lørdag, januar 27, 2007

En vakker dag!

Det er en vakker dag. I bakgrunnen ses Mijas pueblo og Sierra de Mijas. I går morges var det snø på fjelltoppen. Det var ikke mer enn at det forsvant etter noen timer.

mandag, januar 22, 2007

Markedsanalyser

Jeg jobber med markedsanalyser. Jeg ringer rundt til hus og heim i Norge og spør om de har tid til noen enkle spørsmål. Det er faktisk ganske underholdende! Det er noen som tar seg tid til å høre på hva jeg sier og som t.o.m. har tid til å spandere ca. 4 minutter på å besvare enkle spørsmål og være hyggelig og dannet, men vi har andre komiske varianter:

Vi har de som blir kjempeglade for at telefonen omsider ringer, og som er entusiastiske og vil prate lenge - om sykdommer de har, bøker de har, hvilke aviser de abonnerte på før, osv.

I og med at jeg ringer fra PC'n, så kommer samtalen opp som fra skjult nr. Det er FALI, det! Noen løfter opp røret stille og forsiktig og legger det ved siden av tlf. uten å si noe. Jeg venter en stund, sier kanskje «hallo?» et par ganger, legger på og prøver på nytt, og da er tlf.svareren eller faxen påsatt.

Det er de som hysterisk roper «HALLOOOO!!!???» mange ganger. Jeg venter på at de skal kauke ferdig, så jeg får snakke. «Hvem ER du???» «Jeg har prøvd å si det, men ville vente til du var ferdig med å rope HALLO?! slik at du hører hva jeg sier.»

Telefonselgerfobi finnes i mange varianter og grader. Det er de som i beste fall har guts til å ta telefonen og snakke, også: «Nei, jeg er ikke interessert i NOE, jeg!» og klasker på røret. Hva er de redd for?

Jeg har full forståelse for at jeg kan komme i skade for å ringe ubeleilig. Jeg har ingen oversikt over når de respektive spiser middag, har besøk, osv. I Norge kan det være når som helst i skiftet mitt, og om jeg ringer midt i middagen kl. 1700 én dag, så kan det være midt i middagen kl. 1900 en annen dag - hos samme familie.

Folk forteller gjerne uppfordret hva de er opptatt med og jeg måtte smile da en sa: «Nei, nå var jeg akkurat på vei til å legge meg litt på sofaen.»

Jeg må si jeg er noe overrasket over hvor mange som ikke har folkeskikk.

onsdag, januar 17, 2007

Uadressert reklame

I Norge hadde vi en lapp på postkassen om at vi ikke ville ha uadressert reklame, og fikk vi det, tok jeg det med til postkontoret for en liten påminnelse og oppstramming av postbud.

Her synes vi det er stas å få uadressert reklame. Vi kaster det vi ikke bryr oss om. Resten bruker vi som spanskundervisning, ser på bildene og leser hva det heter og beskrivelsen. Og så synes vi det er ok å se om de har supertilbud noen steder.

I dag fikk vi uadressert reklame fra Plus. Vi er ikke der så ofte, men det hender. Vi leste hva som finnes på tilbud fra den 20. Vi ble jo noe forundret da vi så at de har isskrape på tilbud! Ha ha! Isskrape på Costa del Sol! Ha ha! Kjempemorsomt! Kan det være klimaendringene?

mandag, januar 01, 2007

Årets første dag

Det ble en fin-fin dag; - 18 varmegrader og sol. Vi fikk tatt årets første utepils, strøket en duk, og som man kan se; - det er bare idyll på terrassen fortsatt.