fredag, april 28, 2006

la XII Feria Internacional de los Pueblos, dag 1

Nå er den her igjen; - la XII Feria Internacional de los Pueblos! Min tyske venn, har siden han flyttet hjem til Tyskland, kommet tilbake hvert år for å overvære denne fire dager lange kulturoasen. I går kveld sa han «Tenk at dette skjer og verden vet ikke noe om det!» Det er vel kanskje fler tilreisende enn ham, men det er nok mest spanjoler som kommer hit for denne feriaen. For oss som ikke får nok av dette, er det noe vi gleder oss til hele året! Vil du lese mer om dette arrangementet, så har jeg skrevet litt om det her i bloggen i feburar. Feriaen er i år dedikert fred, og byen har fått nye gatedekorasjoner.

På feriaens første kveld var det stille og lite folk. Vi behøvde ikke stå i kø for noe. Vi ruslet rundt og var innom Tyskland, Irland, Marokko, Jordan, Brazil, Palestina, Argentina, Polen, Mexico og Norge.

I Argentina kjøpte vi argentisk rødvin og empanadas. Vi så tangooppvisning, som alltid er fantastisk flott!


Vi fikk også en oppvisning av magedans(!). Jeg har sett henne før, for hun danser i en teteria i Fuengirola hver lørdag og søndag kveld. At hun danset magedans i Argentinas peña virket noe malplassert på meg. Hun heter Paula og er argentinsk, men burde heller ha danset i et land hvor magedans er mer typisk enn i Argentina, kanskje? Men du verden så vakkert å se på!!!

Ingen kommentarer: