søndag, juli 29, 2007

Feriegjester

Blogging er ikke prioritert i disse dager. Jeg har besøk og vi koser oss masse. I går var vi på bruktmarkedet i Fuengirola (Costa del Sols største bruktmarked). Vi gjør bare det vi har lyst til! Hvor godt er ikke det!?

I går kveld hadde vi lyst til å kose oss med reker, loff, majones, sitron, øl og vin - på norsk manér.

tirsdag, juli 17, 2007

Én av mine yndlingsdufter

Jeg liker å være litt utenom A4, så også når det kommer til eau de toilette. Jeg bruker bl.a. Giorgio Beverly Hills. Denne er gammel. Ble gjerne lansert det året det var så bratt? Derfor er det ikke mange som bruker den.

Det gode liv

Jeg er så heldig og priviligert som kan nyte min morgenkaffe på terrassen mens solen stiger opp! Til venstre blomstrer den chilenske sjasminen. Kaktusen rett opp for kaffekruset er en Hylocereus undatus. Den er enda ikke 2 år og den kommer nå med første blomst (se hagebloggen). En liten rund kaktus i hjørnet blomstrer for 2. gang i sommer. Til høyre modnes chilien og noen chili soltørkes i en metallsil.

I bakgrunnen ses Mijas pueblo og fjellet vi skal gå i så snart det er temperatur for fjelltur. Livet er vidunderlig!

mandag, juli 16, 2007

Pisto

Vi hadde invitert et vennepar til lunch i går. Jeg fant oppskrift på klippfisk i langpannewww.godfisk.no. Det er ikke en vanskelig rett, men tidkrevende før man får alt i langpannen! I oppskriften står det tomatsaft. Menes det tomatjuice? Jeg brukte 'tomate frito' som er et ypperlig produkt sammenlignet med den sterke og beske tomatpurréen man får i Norge. Retten er praktisk fordi man kan være sammen med gjestene mens maten blir ferdig i ovnen. I et land hvor man har ferske råvarer av ypperlig kvalitet er det ingen heksekunst å lage gourmétmat. Jeg fikk testet chilien min. Jeg serverte kun hvitt brød m/sprø skorpe (her får vi ferskt brød 7 dager i uka uten å dra på bensinstasjonen) og vin til. Carlos sa jeg hadde laget pisto og at dette er en rett som spanjolene lager enten med fisk eller kjøtt. Anbefales på det varmeste!

fredag, juli 13, 2007

Lykten

Dette er lykten jeg ikke fikk ut av tankene etter at jeg så den i en butikk i Fuengirola. De har den i 4 størrelser. Jeg kjøpte den minste fordi jeg skal ha den på bordet - om sommeren ute i sorte fløyelskvelder og -netter og om vinteren inne. Den kan også henges opp om man har lyst til det. Nå er jeg så glad for at jeg har lykten i hus! Jeg kjøpte også en liten engel som skal henge over sengen min.

onsdag, juli 11, 2007

13 dager igjen!

Jeg teller dagene fordi jeg gleder meg såååå veldig til 24. juli! Da kommer eldste datter og samboer og skal være her i to uker! Mens de er her skal vi feire bursdagen hennes 5. august, og vi skal kose oss masse hver eneste dag!

søndag, juli 08, 2007

Søndagsmiddag

Man tager en stk. filét av småkveite, deler den opp i biter, legger den i smurt ildfast form og strør på litt havsalt og hvitløkpulver.

Deretter tar man litt ferdig preparert spinat m/biter av hvitløk rett fra fryseren og dekker fiskebitene.


Siden det er søndag tilsetter man bittelitt kremfløte.


Serveres med kokte nypoteter og i dag ble det revet rødbete til. Fargerikt og så sunt at du store min! Vi kompenserte litt for sunnheten med å ta en pils til.

Idyll på elvebredden

Idyll på elvebredden fra min morgentur.