onsdag, februar 01, 2006

Edificio Mare Nostrum

Adresser er annerledes i Spania. Gaten kan godt skifte navn etter et kryss eller en sving. De bruker lite systemet med gatenavn og nummer.

Her har alle bygninger navn. Vi bor i edificio Mare Nostrum. Dette huset har tre innganger i tre forskjellige gater. Gaten huset ligger i er enveiskjørt, og den skifter navn to ganger - etter to svinger. Om folk (også taxisjåfører) får oppgitt en adresse er d
et alltid edificio ditt og datt. Gamle taxisjåfører vet som regel navnet på alle bygninger. I Norge vet man om man er på rett vei om man finner gaten. Man vet at partallsnummer er på høyre side - etter hverandre og oddetall på venstre side. Finner man nr. 2 så er det som regel enkelt å finne nr. 24. Her er det ikke så enkelt å vite at edificio Mare Nostrum er nabobygget til edificio José Maria, f. eks. Ikke er det så enkelt å vite at en gate skifter navn fordi om den svinger, heller.

Blokka vi bor i er bare tre år gammel, så alt er nytt og pent. Vi har en meget pen bakgård (bildet). Det er et basseng der også; - for lite til å svømme i for voksne, men veldig morsomt for ungene som kan leke trygt der.

Ingen kommentarer: