tirsdag, juli 11, 2006

Spain is different.......

Kopiert med tillatelse fra www.spaniaweb.net:

«
Korrupsjonsskandalen har satt byen ettertrykkelig på verdenskartet

Korrupsjonsskandalen i Marbella har skapt overskrifter rundt i hele verden. Til og med i aviser i Kina har det stått om denne saken. Hele kommunestyret er foreløpig tatt ut av arbeid, og regjeringen vil oppnevne et eget midlertid kommunestyre som skal styre kommunen inntil det nye kommunevalget neste år.

Visestatsminister Maria Teresa Fernandes de la Vega beskriver situajonen som meget alvorlig. Hun sier også at det er første gang i spansk demokrati at et sted er uten et valgt styre. Hun la til at regjeringen aldri vil tillate korrupsjon på offentlige kontorer. Presidenten i Junta de Andalucia, som har vært i Marbella og han beskriver saken som «et angrep på en demokratisk institusjon».

Mellom 20 og 30.000 huseiere som har kjøpt hus på eiendom som er kjøpt ved bestikkelser, og derved ulovlig, vet fremdeles ikke hva som vil skje med eiendommen sine. Rundt 7.500 familier kan, teoretisk sett bli kastet ut fra hjemmet sitt. Men det er lite sannsynlig at det vil bli tatt noen avjørelser før valget neste år. Regjereingen har avvist forespørsler fra opposisjonspartiet PP om fremskyndelse av valget fordi det kun er ett år igjen til valget. Verdier for 2.4 milliarder €, inkludert bondegårder, kunst, veddeløpshester, kontanter og et helikopter er av de ting som er blitt beslaglagt.

Borgermester Marisol Yague sitter fortsatt fengslet i Alhaurin, sammen med 9 andre som heller ikke slipper ut mot kausjon. 24 personer er hittil arrestert, inkludert en forretningsmann fra Torremolinos som er beskyldt for forfalskning ifm med å gi byggekontrakter. Den lokale politisjefen i Marbella, Rafael del Pozo har også måtte møte i retten, men er ikke siktet for noe. Sjefen for byplankontoret, Juan Anntonio Roca, som man tror står bak mye av korrupsjonssakene har også vært inne til nye avhør.»

Ingen kommentarer: