tirsdag, juni 06, 2006

Paraguayos

Vi spiser paraguayos. Det er det de kalles her. Jeg har ikke klart å finne verken engelsk eller norsk navn på de. De ser ut som små flate fersken, smaker som supersøte fersken og har mindre "skjeggete" skall enn fersken. Hvor kom forresten uttrykket ferskenhud fra når man skal beskrive hud som er myk og delikat?

3 kommentarer:

Anonym sa...

Det må da finnes et norskt navn som betegner denne frukten, Liv?

Så utrolig saftig og godt ut det der. (",)

Mare Nostrum sa...

"Prunus persica var. platycarpa" er det latinske navnet og den er en mutert fersken (prunus persica=persisk plomme). Ferskenens latinske navn kommer av at man trodde at opprinnelsen var Persia, men man vet nå at den kom fra Kina. Jeg antar at denne varianten har utviklet seg i Paraguay?

Anonym sa...

Denne frukten har jeg selv plukket, i frukthagen til min spanske "adoptivbror" Hansy som bor like utenfor Alicante. Nydelig frukt og den smaker selvfølgelig aller best rett fra treet!

Det er en sjelden type fersken, men den importeres IKKE til Norge.
Kjenner heller ikke til noe norsk navn på frukten.