torsdag, oktober 03, 2019


VEGANSK PAI
8 personer

Tilbereding: 30 min.
Steking: 30 min.














Ingredienser:

PAIBUNN:
1 cup (140g) glutenfritt mel
½ cup (60g) malte mandler
4 ss margarin eller vegansk smør
½ ts salt
Litt kaldt vann om nødvendig

RØRE:
130g kikertmel
3 dl vann
1 ts buljongpulver/1 buljongterning
Salt og pepper
Gjerne litt urter (timian/løpstikke o.l.)
Revet vegansk ost

GRØNNSAKER:
1 løk i tynne ringer (purre funker også fint)
1 rød paprika i tynne skiver
1 håndfull cherrytomater delt i 2
1 neve frisk spinat/bladbete i strimler (bruk for all del skvallerkål/nesle eller annet grønt, hvis du har)
1 god håndfull kokte kikerter


FREMGANGSMÅTE:
Ha kikertene i et dørslag og la stå slik at all lake renner av.

Fres grønnsakene i stekepannen. Mens disse avkjøles litt lages paibunn i food prosessor. Paibunnen puttes i en plastpose, trykkes flat og legges i fryseren en liten stund.

Lag røren, slik at den kan stå og godgjøre seg mens du gjør resten.

Trykk paibunnen ut i paiformen og godt oppover kantene, slik at den holder på røren. Strø kokte kikerter jevnt over bunnen. Tilsett de freste grønnsakene. Fordel de freste grønnsakene jevnt med gaffel (vær lett på labben!). Tilsett revet vegansk ost i røren og fordel denne over grønnsakene.

Stekes i ca. 30 minutter på midterste ribbe i 200 °C. La paien stå i ca. 5-10 min før servering.

Serveres gjerne med en salat, f. eks. avokado og tomat (som er ekstra virkningsfullt om det serveres sammen!). Strø gjerne over spirer + litt søtt (små biter av dadler/jordbær/dragefrukt/granateple)



Ingen kommentarer: