VEGANSK PAI
8 personer
Tilbereding: 30
min.
Steking: 30 min.
Ingredienser:
PAIBUNN:
1 cup (140g)
glutenfritt mel
½ cup (60g)
malte mandler
4 ss
margarin eller vegansk smør
½ ts salt
Litt kaldt
vann om nødvendig
RØRE:
130g
kikertmel
3 dl vann
1 ts
buljongpulver/1 buljongterning
Salt og
pepper
Gjerne litt urter (timian/løpstikke o.l.)
Revet
vegansk ost
GRØNNSAKER:
1 løk i tynne ringer (purre funker
også fint)
1 rød
paprika i tynne skiver
1 håndfull
cherrytomater delt i 2
1 neve frisk
spinat/bladbete i strimler (bruk for all del skvallerkål/nesle eller annet
grønt, hvis du har)
1 god håndfull
kokte kikerter
FREMGANGSMÅTE:
Ha kikertene
i et dørslag og la stå slik at all lake renner av.
Fres
grønnsakene i stekepannen. Mens disse avkjøles litt lages paibunn i food
prosessor. Paibunnen puttes i en plastpose, trykkes flat og legges i fryseren
en liten stund.
Lag røren,
slik at den kan stå og godgjøre seg mens du gjør resten.
Trykk
paibunnen ut i paiformen og godt oppover kantene, slik at den holder på røren.
Strø kokte kikerter jevnt over bunnen. Tilsett de freste grønnsakene. Fordel de
freste grønnsakene jevnt med gaffel (vær lett på labben!). Tilsett revet
vegansk ost i røren og fordel denne over grønnsakene.
Stekes i ca.
30 minutter på midterste ribbe i 200 °C. La paien stå i ca. 5-10 min før
servering.
Serveres
gjerne med en salat, f. eks. avokado og tomat (som er ekstra virkningsfullt om
det serveres sammen!). Strø gjerne over spirer + litt søtt (små biter av
dadler/jordbær/dragefrukt/granateple)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar