lørdag, mars 18, 2006

Brennende kjærlighet

Man tager.... nei, man lager hjemmelaget potetmos. Her i Málaga har vi «verdens beste poteter». Jeg vet ikke hva sorten heter, men de er gule og kommer i alle slags størrelser. Kvaliteten er ypperlig; - likeså smaken! På markedet og i fruterias selges de i løs vekt, slik at man selv får velge ut de man vil ha. I supermarkedet selges de i nett, slik at man kan se potetene før man kjøper de, der også. Vi har selvfølgelig; - p.g.a. klimaet, nypoteter hele året! Man lager potetmos med litt smør og litt fløtemelk i, salt og pepper og litt safran for å gi den en penere farge. Bacon (terninger eller skiver) brunes i pannen. Løk brunes i pannen. Og vips, så har man brennende kjærlighet! Jeg trodde retten er gammel dansk husmannskost, men har en venn som er oppvokst i Nord-Norge som sier hans mamma laget dette da han var liten.

Ingen kommentarer: