fredag, desember 16, 2005

Advent

Det går mot jul, også her. Staken har vært på bordet siden slutten av november og det har adventskalenderen, også. Vi har adventskalender etter en idé av en tidligere kollega i Norge: Man tager en stor kurv. Oppi der legger man 24 presanger. Man fester bånd rundt hver pakke. I enden festes lapper med tall fra 1 til 24. Da er det en presang for hver dag frem til jul. Kurven med pakker kan være en pen dekorasjon alt etter hvilken kurv man velger og hvordan man velger å pakke inn de små og store overraskelser. Dette er da en mye bedre idé enn å kjøpe en kalender med gammel tysk sjokolade?

Det blir ingen hvit jul her, håper jeg. Det dekoreres i parker og andre steder kommunen er ansvarlig for og for det meste får det stå i fred. Rundkjøringer på Costa del Sol er noe for seg. Det får vi ta en egen post om, siden kanskje? Til jul blir de pyntet med julestjerner og/eller julegleder, reinsdyr som er hvite i dagslys og som lyser i mørket. I gatene henges det opp lysdekorasjoner. Bildet er tatt i formiddag i én av Las Lagunas mange parker.

Spanjolene har julekrybber. Dette ser ut til å være en viktig ting. De finnes i alle varianter, fra de som har hjemmelagede figurer (dorullJosef og trolldeigMaria?) til de virkelig dyre og eksklusive hvor man mest sannsynlig må samle i flere år for å få alt man vil inkludere i krybben av kameler, gjetere, osv. De kan jo lett bygges ut "poco a poco". Forretninger setter opp julekrybber i utstillingsvinduet og gavebutikker med julepynt har alt du trenger til en julekrybbe og vel så det. Det sies at rådhuset i Málaga har en som er så flott at det er verd å ta turen å titte på.

Ingen kommentarer: